Golftas

Een man met een golftas stak de trambaan over. Met zijn lange jas, grijze haren en de golfclubs die alle kanten op staken, zag hij er precies zo uit als hij eruit moest zien. Totdat ik zag dat er op de stoep waar de man vandaan kwam, twee kleine blonde kindertjes stonden te wachten.

De man legde rustig zijn tas in de auto aan de overkant, keek links en rechts en stak vervolgens opnieuw over. De kleinste van de twee, een jongetje, juichte. Het iets oudere meisje keek kritisch. Hun vader/opa/oom zei iets, gaf het jongetje een aai en keek om zich heen. Zijn houding had iets ongeduldigs.

Niet veel later naderde er een blonde vrouw met een bakfiets. Qua leeftijd zat ze precies tussen de kinderen en de man in. Het jongetje klom op een muurtje om naar haar te zwaaien en om, niet veel later, zelf in de bakfiets te klimmen. Het meisje ging achterop, haar kritische blik ontspande een beetje. Een kort afscheid – geen zoen – van de man en weg fietsten ze. De stoep af, Amsterdam in.

De man stak voor de derde keer over, zijn gezicht kon ik precies zien. Geen spoor van opluchting of verdriet: hij leek de kinderen al vergeten. Zijn hoofd was bij zijn golftas.

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s