Vernedering

Meer dan eens heb ik een film gezien, waarin een personage van de wc terugkomt met haar jurk aan de achterkant in haar onderbroek gestopt. Slechte filmkeuze misschien, maar in elk geval hoop ik elke keer dat iemand haar waarschuwt vóór haar geliefde/zakenpartner/schoonouders het zien. Als betrokken kijker wil ik naar het scherm roepen om de aanstaande vernedering af te wenden.

Even geleden fietste ik achter een meisje waarbij haar – ongetwijfeld die ochtend zorgvuldig ingestopte – hemdje omhoog gekropen was. Een lila string die een kleine tien centimeter boven haar broek uitstak was voor mij en de fietsers voor en achter mij het uitzicht. Ze stopte even bij het stoplicht en ik aarzelde; moest ik haar aanspreken om haar erop te wijzen? Zou ze blozen, me bedanken en afstappen om het op te lossen? Of denkt ze eerder ‘waar bemoeit die creep zich mee’?

Voordat ik een beslissing kon nemen sprong het licht op groen. Het meisje en haar string sloegen linksaf bij het Amstel-hotel, ik ging rechtdoor. Terwijl ik de brug over reed, beeldde ik me in hoe ze nog tientallen anderen zou passeren voor ze op haar bestemming aankwam. Ik voelde me een beetje schuldig.

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s