Barman

Elke dag om 08.45 uur wordt het brood gebracht. De chauffeur tilt kisten met brood het café binnen, terwijl de barman op zijn gemak het terras buiten zet. Als ik rond die tijd mijn fiets wegzet tegenover het café, weet ik dat ik binnen een kwartier diep begraven zit in een mailbox vol vragen, reacties en opdrachten.

Afhankelijk van of ik op tijd ben, begint de chauffeur net met uitladen, of rijdt hij juist net weg. De ene keer is de barman nog bezig met de eerste tafeltjes, de andere keer staat het terras al op zijn plaats. In elk geval is hij rustig bezig met een heel overzichtelijke taak.

Best een lekkere baan. Ik stel me voor hoe de eerste mensen op het terras plaatsnemen en de barman om koffie vragen. Terwijl hij die haalt zet hij muziek aan die hij zelf graag hoort, kijkt eens een krant in en loopt af en toe naar buiten voor wat nieuwe klanten. De dag erna doet hij dat gewoon weer. Dat moet toch veel meer rust in je hoofd geven dan de constante stroom informatie die ik op een werkdag binnenkrijg.

Ik moet toegeven dat het er met de lunch altijd vol zit; en eigenlijk blijft het ook na de lunch druk. Tegen de tijd dat ik mijn fiets weer van het slot haal, gaan de eerste mensen over van bitterballen naar kipsaté. Zal je net zien dat op zo’n moment het bierfust vervangen moet worden.

Dan is mijn 9-tot-5-baan misschien toch minder stressvol. Zeker als ik in mijn pauze ga lunchen bij café Kale. Het brood wordt er elke ochtend vers gebracht.

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s