Decor

Een jaar of 10 geleden ben ik er binnen geweest, om een vraag te stellen over colleges sociologie. Het kan ook antropologie geweest zijn. In elk geval is iedere kamer van het gebouw nu met de grond gelijk gemaakt.

Ik heb het over het pand aan de Sarphatistraat, recht tegenover het begin van de Roetersstraat. Elke ochtend werd de bouwput groter en het gebouw kleiner, tot er alleen een gevel overeind stond. Dat is nu al een paar maanden zo. Waarom weet ik niet, maar de gevel wordt van voren ondersteund door een geraamte van stalen balken, dus het idee zal wel zijn om de gevel te behouden.

Waarschijnlijk zitten die balken aan de voorkant zodat er aan de achterkant iets nieuws tegenaan gebouwd kan worden. Een bijeffect is, dat het nu net lijkt alsof de voorkant van de gevel de achterkant is. Alsof je op het bouwterrein zou moeten staan om te zien hoe het er echt uit ziet.

Als ik er langs fiets beeld ik me in, dat er ’s nachts een grootse toneelvoorstelling gehouden is. Op het puin tussen de graafmachines. De gevel die ooit een echt gebouw was, dient nu als decorstuk voor zichzelf. Erachter ligt de stad zoals die werkelijk is, maar in het publiek ziet niemand dat.

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s